politika


Zgrada Skupstine Opstine

Zgrada Skupstine opstine

Socijalisticka partija Srbije je najmasovnija i najorganizovanija stranka u opstini. Okuplja clanstvo i pristalice iz svih socijalnih slojeva. Vrsi opstinsku vlast osvojenu na komunalnim izborima 1996. godine. Stranka ima mesne odbore u gradskom i svim seoskim naseljima u opstini. Funkciju Predsednika opstinskog odbora stranke obavlja Radovan Zivkovic, profesor; direktor Gimnazije. Predsednik opstine u drugom mandatu je Slobodan Stevic, diplomirani ekonomista, dok je predsednik Izvrsnog odbora Dragan Milic,ekonomista, oboje iz uzeg opstinskog rukovodstva stranke.

Odbornici Opstinske skupstine izabrani na izborima iz novembra 1996. godine su: Milenko Bobic, diplomirani tehnolog, direktor fabrike „Dunavka” i Dragomir Djuricic, nastavnik, direktor Decjeg Vrtica. U seoskim naseljima izabrano je jos 25 odbornika sa kandidatskih lista Socijalisticke partije Srbije.

Opstinski odbor konstituisan je 1990. godine. SPO je prva opoziciona stranka koja je formirala svoj opstinski odbor. Ubrzo je prosirila organizaciju osnivanjem mesnih odbora u seoskim naseljima. Okuplja clanove i simpatizere iz gradske i seoskih sredina. Za Predsednika stranke izabran je dr Nemanja Ristic, specijalista opste medicine. Privatnik. Clanovi uzeg rukovodstva i osnivaci Opstinskog odbora su: Nenad Mihailovic - Goja, profesor gradistanske gimanzije i dr Radisa Ivanovic, veterinar. Odbornici Srpskog pokreta obnove u Opstinskoj skupstini su: dr Goran Bras, stomatolog , Dragan Andrejic - Misa i Mikica Srejic.

Opstinski odbor stranke osnovan je pre nekoliko godina. Stranka ima clanove i pristalice u gradu i opstinskim naseljima. Za Predsednika Opstinskog odbora izabran je prof. Miodrag Milutinovic - Miguda, a za potpredsednika Vasilije - Vasa D. Stokic, privatnik. Stranka je na poslednjim komunalnim izborima stupila u koaliciju „Zajedno”. Odbornici stranke u opstinskoj skupstini su Vasilije - Vasa D. Stokic i Miodrag Milovanovic - Futa.

Jugoslovenska levica

Opstinski odbor stranke formiran je fakticki u predvecerje komunalnih izbora. Za predsednika stranke izabran je Dimitrije - Mita Joksimovic, direktor komunalnog preduzeca „Standard”. Osnivaci i clanovi opstinskog rukovodstva JUL-a su dr Zarko Djordjevic, ginekolog (privatnik), Salma Janos, direktor DP "Utva" i Smilja Zivkovic. U izbornu trku stranka je usla sa velikim ambicijama. Dostavila je kandidatske liste u 22 izborne jedinice na teritoriji opstine. Osvojila je odbornicko mesto u Cesljevoj Bari i Sirakovu.

gradjanski  savezgss_ime.gif (557 bytes)

Opstinski odbor stranke osnovan je 1997. godine. Predsednik Odbora je Zivoslav Lazic, diplomirani socijalni radnik, inace privatnik. Sekretar stranke je Boban Dasic, advokat. Stranka ima uporiste u srednjim drustvenim slojevima i inteligenciji. Na poslednjim komunalnim izborima stupila je u koaliciju „Zajedno”. Zivoslav Lazic je odbornik stranke u Skupstini opstine.

Postoji u politickom zivotu Grada i opstine od 1991. godine. Na celu Opstinskog odbora nalazi se arhitekta Dragan Drndarevic. Clanovi uzeg partijskog rukovodstva su: dr Zoran Mirkovic, Goran Milosavljevic i Zivojin Pantic. Na poslednjim komunalnim izborima 1996. godine stupila je u koaliciju „Zajedno”.

 

Opstinski odbor osnovan je ubrzo po uvodjenju visestranacja u zemlji. Stranka ima pristalice u svim socijalnim strukturama. Na komunalnim izborima 1996. godine nije ostvarila znacajnije rezultate, iako je imala kandidate gotovo u svim izbornim jedinicama. Popularnost Srpske radikalne stranke znatno je porasla u toku 1997. godine, sto je rezultiralo izvanrednim rezultatima na izborima za Skupstinu Srbije i, narocito, na ponovljenim izborima za Predsednika Republike - septembra 1997. godine.


Home | stanovnistvo | privreda | kultura | istorija | sport | razglednice |E-mail