privreda


DD „Ram” Veliko Gradiste

- Raspolaze sopstvenom biljnom proizvodnjom koju realizuje na 650 hektara oranica u vlasnistvu;

- Farmom stocne hrane;

- Farmom svinja tovljenika kapaciteta 22.000 grla;

- Farmom junadi kapaciteta 4.000 grla;

- Postrojenjem za proizvodnju komposta kapaciteta 100.000 vreca godisnje;

- Pecurkarom kapaciteta 120.000 kg. godisnje;

- ribarstvom, trgovinom i ugosteteljstvom

D.D. Kozna konfekcija i galenterija „MODA” Veliko Gradiste

"Moda" je najbrojniji gradistanski radni kolektiv. Zaposljava oko 500 radnika. U proizvodnim pogonima ovog pfreduzeca proizvodi se kozna konfekcija i galanterija. "Moda" ima i pogon za proizvodnju tekstilnih proizvoda. Poznata po kvalitetu svojih proizvoda i prvorazrednom dizajnu. Dobitnik je velikog broja priznanja, osvojenog na sajmovima mode poslednjih godina.

D.D. fabrika ulja „DUNAVKA” Veliko Gradiste

Preradjuje uljane kulture - suncokret, uljanu repicu i soju. Kapacitet prerade: 50.000 tona. Proizvodi sirova jestiva ulja i nuzproizvode koji se dalje koriste u fabrikama stocne hrane.

Ribari.JPG (11335 bytes)

Detalj sa Srebrnog jezera

U naselju je izgradjeno oko 2.000 kuca za odmor. Raspolaze elektricnom energijom i prikljuceno je na gradski vodovod. Ima uradjenu telefonsku mrezu.

Tobogan na Srebrnom Jezeru

Pogled na centralni deo plaze

Jezero ima lepo uredjenu plazu, kraj koje je podignuto desestak tipskih ugostiteljskih objekata, kafica. Na centralnom delu plaze sagradjen je tobogan. Pored plaze podignut je hotel „Srebrno jezero” sa depadansom, restoranom i terasom.

Hotel Srebrno jezero

Hotel „Srebrno jezero”

Gradiste i okolina raspolazu terenima bogatim ribom u toku cele godine. Ribolovci iz Pozarevca, Kragujevca, Beograda i drugih mesta cesti su gosti na obalama „Srebrnog jezera”, Dunava i Peka.

Na ovim prostorima ima dosta pernate divljaci: divljih patki, liski i sl, tako da je u izvesnom smislu ovaj kraj raj za ljubitelje lovnog turizma. Ne tako davno ovde su lovili ljubitelji lova na pernatu divljac iz Italije i Austrije.


Home | stanovnistvo | istorija | kultura | politika | sport | razglednice |E-mail